מה הקשר בין קניידלך לאבחון וטיפול בזמן?
מה הקשר בין אבחון וטיפול בזמן לקניידלך? מי שיקרא עד הסוף יגיע גם למתכון מנצח לקניידלך
סבתא שלי הייתה בשלנית מצויינת. היום היא כבר לא זוכרת שכולם שיבחו את התבשילים שלה, וגם לא איך להכין את המאכלים שאהובים עלינו כל כך, ובלעדיהם, חג הוא לא חג.
בערב ליל הסדר לפני כמה שנים החלטתי לבוא ולבשל איתה, וללמוד ממנה את כל סודות הקניידלך והגפילטע פיש. היא עדיין הייתה צלולה ובריאה, אבל איזשהו חוש אמר לי שאי אפשר לחכות לשנה הבאה, צריך לעשות את זה עכשיו ומיד. כל משפחתה נספתה בשואה, ובשבילי, להכין את הקניידלך שלה זה להחיות, ולו במעט, משהו מבית הוריה.
אם הייתי מחכה עוד קצת, יכול להיות שהייתי מפספסת את הרכבת. בחיים לא תמיד יש גבול ברור בין “הזמן הנכון” לבין “עכשיו מאוחר מדי”. לפעמים לוקח לנו זמן להבין שיש בעיה, שצריך לטפל, ואז כבר מאוחר, לפעמים מאוחר מדי.
אבל לא מעט הורים שפגשתי, אמרו שהבינו שיש בעיה, עוד לפני שהמורה ראתה, לפני שהציונים התדרדרו, והחליטו על דעת עצמם לפנות למומחה. לאבחון וטיפול. גם אם לא ידעו להגיד מה בדיוק הבעיה, הם הרגישו, בחוש ההורי המפותח שלהם, ש”צריך לעשות משהו”. כשמאתרים מוקדם קשיים לימודיים, הפערים מרמת הכיתה קטנים יחסית וניתן לצמצם אותם במהירות, עם מעט אכזבות ותסכולים מצד התלמיד.
שיהיה חג פסח שמח!
אני גאה להגיש לך את המתכון המנצח לקניידלך, של סבתא רבקה, שתבדל לחיים ארוכים וטובים:
מצרכים:
חבילת מצות פחות שתי מצות
חב’ מרגרינה
כוס שמן
1/2 חב’ קמח מצות לעוגה
4-5 ביצים
4 כפות אבקת מרק
אופן ההכנה:
משרים את המצות כחצי שעה במים.
סוחטים את המים מהמצות ומשאירים בקערה.
ממיסים חב’ מרגרינה, שופכים אותה לקערה, מוסיפים גם כוס שמן, 4 כפות אבקת מרק, חצי חבילת קמח מצות לעוגה, ביצים- ומערבבים.
צרים כדורים לא גדולים מדי.
מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את אבקת המרק, וכשהמים רותחים מכניסים את הקניידלך. בהתחלה הקניידלך שוקעים, וכשהקניידלך מוכנים הם קופצים למעלה.
מוציאים את הקניידלך המוכנים מן הסיר ומניחים על מגש גדול, לא אחד על השני! מיד כשמוציאים אותם מן הסיר הם עדיין רכים, אבל כמו שבתא שלי הייתה אומרת: “כשהם מתקררים הם נעשים חזקים”.
אין מי שלא יבקש מנה נוספת, באחריות!!
20 בMay, 2015 בשעה 17:17
At last, soenmoe comes up with the “right” answer!