מי לא רוצה להיות ההורה המושלם?
אין אחד שלא רוצה להיות האבא המושלם ואין אחת שלא רוצה להיות האמא המושלמת.
כשהם נולדו, הבטחת להביא להם את הירח והכוכבים. ואז לאט לאט גילית שהחיים הם לא שחור ולבן, ושאמירות מוחלטות וחד משמעיות כמו אני לא אתעצבן/ רק ארוחות מבושלות/הילדים שלי לא יראו טלויזיה- מתאימות לילד הראשון, אם בכלל.
בחיים, כמו בחיים (ולא כמו בחלומות), צריך לעשות פשרות. אפשר לתת רק את מה שיש. לא, זה לא החלום ושברו. דווקא מתוך ההבנה הזו שאני עושה את הכי טוב שאפשר, שזאת ההורות הכי טובה שאפשר לתת, מתאדים לרגע רגשות האשמה, ואפשר להתמקד סוף סוף במה שעשית ועושה גם עכשיו טוב, אפילו הכי טוב, במקום לראות את כל מה שהיית רוצה אבל אי אפשר. ודווקא אז, במקום הזה, כשרגשות האשמה מרפים טיפה, אפשר סוף סוף לנוח, לחייך, ולהיות ההורה הכי טוב שיש!
פעמים רבות, רגשות האשמה מתעצמים אצל הורים לילדים עם לקויות למידה. הם שואלים את עצמם: אולי זה בגללי? איך לא שמתי לב קודם ? ושאלות קשות נוספות. בלי לשים לב, אנחנו משקיעים הרבה אנרגיה במחשבות על מה שעשינו לא בסדר, במקום לרכז את כל הכוחות בהווה, בהתקדמות ובהתבגרות על הקושי. אז במקום לשאול מה הייתי צריך לעשות אחרת, אני קוראת לך לשאול: מה אני יכול לעשות עכשיו?
ועוד בקשה אחת קטנה: מתי פרגנת לעצמך על ההורות המיוחדת שלך? עכשיו זו הזדמנות מצויינת לטפוח לעצמך על השכם!
4 בApril, 2011 בשעה 23:04
כל מילה בסלע.
אני חושבת שחשוב להיות האמא הטובה דייה כמו בתיאוריה של דונלד וויניקוט . אם ניתן כל הזמן בערך 70% ולא 100 נצליח לתת באופן יציב וקבוע הרבה יותר.. כי אנחנו הורים כל החיים ובחיים כמו בחיים אי אפשר תמיד אם בכלל להיות 100%
5 בMay, 2015 בשעה 13:26
I aprpaciete you taking to time to contribute That’s very helpful.