סטודנטים לקויי למידה- שנת הלימודים נפתחת, איך עושים את זה?
הידעת?? ממוצע הציונים בלימודי תואר ראשון של סטודנטים עם ליקויי למידה גבוה מממוצע הציונים של סטודנטים שאינם לקויי למידה. כך עולה ממחקר ישראלי של יעל מלצר, מהמרכז לתמיכה, שהוצג השנה בכנס בינלאומי ללקויות למידה השנה. ההסבר הרווח לכך הוא שסטודנטים לקויי למידה נדרשים להשקיע יותר זמן ומאמצים בלימודים אקדמיים, אך הם בעלי כוח רצון ומוטיבציה רבה ולכן מצליחים להגיע להישגים גבוהים יותר. הכתבה הזאת מוקדשת לכם, סטודנטים עם לקויות למידה או ADHD, כדי שתצליחו יותר ויהיה לכם טיפה פחות קשה.
שנת הלימודים האקדמית נפתחת אוטוטו, והמאבק שלנו מתחיל: להקשיב בשיעורים ולהשיג סיכומים, לתכנן את הזמן בצורה יעילה, לקבל את ההתאמות ולא פחות חשוב- להספיק לנשום.
אז איך עושים את זה?
כדאי לבחור את הקורסים שמעניינים אתכם, כי בהם יש סיכוי רב יותר שתהנו, תשקיעו ותצליחו. נסו לקבל מידע על מרצים מעניינים במיוחד שיעזרו לכם להישאר ממוקדים בשיעורים ועל קורסים שיהיו רלוונטיים עבורכם. ככל שזה יגע לכם יש יותר סיכוי שתצליחו להיות מרוכזים. השבועיים הראשונים לסמסטר הם הזמן ל”שופינג” רציני, אז תבדקו את כל הקורסים המומלצים. בדר”כ גם בקורסים העמוסים ביותר מתפנה מקום ברגע האחרון, אז תגיעו לשיעורים ותראו, גם אם כרגע אי אפשר להירשם.. בכל תואר יש אפשרות בחירה כלשהי, נצלו אותה!!
ארגנו לכם את הזמן בצורה יעילה, כדי שתספיקו לבצע את כל המטלות הדרושות. כמה עצות חשובות: השתדלו לרכז את הלימודים לימים מלאים, ולא “קורס פה וקורס שם”, שמתפרסים על פני כל השבוע. אם יש לכם “חלונות”- הם לא חייבים להיות בבחינת שעות מתות. אפשר לנצל אותם ללימודים. אתם כבר באוניברסיטה או במכללה, וגם אם אתם לא מסוגלים לקרוא מאמרים או לכתוב עבודות כשאין שקט מוחלט, אפשר לצלם, להדפיס, ולבצע מטלות לימודיות פשוטות שאינן דורשות ריכוז רב. תגלו מה המשימות שאתם מסוגלים לעשות בעיניים חצי עצומות או בחדר רועש ותעשו אותן בהזדמנויות אלו. כדאי להכין רשימה של מטלות לימודיות- ואז לפנות לכם את הזמן כדי לבצע אותה. אתרו את השעות שאתם בשיא הריכוז שלכם, ונסו ללמוד בהן ולהספיק כמה שיותר. אם אתם לא טיפוס של בוקר, אין טעם לקום בשבע בבוקר ולהתחיל לקרוא מאמרים.. ולסיום, כשאתם עייפים ומותשים, בין שיעור לשיעור או בסוף יום- קחו לעצמכם הפסקה מהלימודים, תאכלו כמו שצריך, תשתו ופשוט תוציאו את הלימודים מהראש. רק ככה יהיה לכם כוח להמשיך ללמוד גם מחר.
אל תתביישו לבקש עזרה, הרבה אנשים ישמחו לעזור לכם אם רק תדעו להגדיר להם לאיזו עזרה אתם זקוקים. חברה שמתנסחת מצויין יכולה לעשות הגהה לעבודות שלכם, לעזור בניסוחים או לתקן שגיאות כתיב. יש כאלו שלומדים הכי טוב כשהם מקריאים או מסבירים לאחרים, וזה יכול ממש לעזור למי שקשה לו לקרוא בעצמו. לפעמים אפילו לשבת ליד מישהו שלומד עוזר לנו להתגייס ללמידה. ולסיום, בכל אוניברסיטה או מכללה שמכבדת את עצמה יש יחידה לסיוע לסטודנטים לקויי למידה. פנו ליחידה זאת במוסד הלימודים שלכם ואולי תופתעו לטובה מהעזרה הרבה שמוצעת לכם.
25 בMay, 2015 בשעה 1:54
That’s an apt answer to an inietesrtng question